Schone zonnepanelen leveren gemiddeld 20% meer rendement!

De zomer loopt ten einde. Dit betekent automatisch dat de dagen “korter” worden. Een belangrijk gegeven voor iedereen die zonnepanelen heeft. Immers, de lichtopbrengst wordt hiermee minder en dus ook de opgewekte hoeveelheid energie. Om de mindere lichtopbrengst nu optimaal te kunnen benutten, is het van groot belang dat uw zonnepanelen goed schoon zijn (en blijven).

Kärcher heeft een aantal hulpmiddelen op de markt gebracht die u hierbij goed van dienst kunnen zijn. Deze hulpmiddelen zijn goed te gebruiken in combinatie met uw Kärcher Professional HD-reiniger. Ga stap voor stap te werk.

1. Bekijk eerst vanuit welke positie(s) uw zonnepanelen het beste te reinigen zijn.

2. Bepaal vervolgens of het eenvoudiger is om met 1 of 2 roterende discborstels te werken. Er zijn 2 uitvoeringen beschikbaar afhankelijk van de hoeveelheid water die uw Kärcher Professional machine kan leveren. Meer informatie hierover vindt u op onze website.

3. Met het vaststellen van de hoogte weet u wat voor verlengstuk benodigd is.

4. Kies desgewenst de juiste verlengslang.

5. Omwille van (hardnekkige) aanslag wordt het gebruik van reinigingsmiddel geadviseerd.

Wat telt is het resultaat maar ook het gebruiksgemak. Eenvoudig reinigen nodigt uit om vaker te reinigen en dat is juist weer positief voor uw energiemeter!

Kijk hier voor alle mogelijkheden om uw zonnepanelen te reinigen, klik hier.

Tip 1: Door regelmatig uw zonnepanelen te reinigen voorkomt u hardnekkige aanslag die uiteraard moeilijker te verwijderen is én u verzekert zich van maximale licht (= energie) opbrengst.

Tip 2: Kärcher zonnepanelen-reinigingsmiddel is ook prima te gebruiken om zonnepanelen handmatig te reinigen. Klik hier voor meer informatie.

Isolar zonnepanelen reinigen