De Nederlandse overheid heeft in maart 2016 een verbod opgelegd om bestrijdingsmiddelen tegen onkruid te gebruiken weed controlop verhardingen buiten de land- en tuinbouw. Dit volgt uit een wijziging van het Besluit gewasbeschermingsmiddelen en biociden. De komende jaren zullen meer beperkingen in het gebruik van onkruidverdelgers opgelegd worden. De overheid wil namelijk een snelle overgang van de traditionele (chemische) bestrijdingsmiddelen, naar een groene en duurzame onkruidbestrijding en gewasbescherming. Als eerste worden daartoe regels aangescherpt voor professioneel gebruikers (uiterlijk in 2017), en vervolgens worden ook particulieren gestimuleerd om alternatieve middelen te gebruiken.

Kärcher heeft een nieuwe oplossing in de vorm van een heetwater - hogedrukreiniger. Dit apparaat verdelgt onkruid op de meest efficiënte en milieuvriendelijke manier, en zónder chemische bestrijdingsmiddelen: alleen maar door heet water te gebruiken.

Onkruid bestrijden met heet water

Kärcher Prof heeft dit nieuwe apparaat in diverse uitvoeringen in het assortiment opgenomen. Warm water tot maximaal zo’n 98 graden Celcius dringt door tot in de wortels van het onkruid en is daarmee een effectieve bestrijder van ongewenste plantjes en gewassen. Er wordt zeer energiezuinig gewerkt en er is geen risico op beschadigingen van bijvoorbeeld de verharding waar de onkruidbestrijder op wordt ingezet. Het gebruik van heet water is de beste manier om zónder chemische middelen onkruid te verdelgen, waarbij tevens de wortels van het onkruid worden aangetast. En de ongewenste plantjes dus definitief verdwijnen.

onkruid bestrijding heet water   Onkruid bestrijding heet water na

Onderzoek

Kärcher heeft veel onderzoek gedaan naar het duurzaam bestrijden van onkruid. Dit heeft de genoemde heetwater - oplossingen opgeleverd. Daarnaast zijn nog een aantal opmerkelijke feiten naar voren gekomen: de beste en meest effectieve tijd om heet water in te zetten als onkruidbestrijder is in de namiddag. De beste resultaten zijn te behalen wanneer in het voorjaar al met deze manier van verdelgen van onkruid wordt gestart. Hoe groter en hoger de ongewenste plantengroei, hoe resistenter deze in het algemeen wordt. Uit het onderzoek blijkt ook dat de heetwater - hogedrukreiniger de best werkende duurzame oplossing biedt in onkruidbestrijding, afgezet tegen heet schuim-, hete damp-, of hete lucht- reinigers. Een prima investering dus. Daarnaast geeft heetwater geen oppervlakte beschadeging zoals bij branden of mechanisch reinigen (borstelen).

Advies op maat van KärcherProf

weed control Karcher

Wanneer u vragen heeft over onkruidbestrijding met heet water en u wilt meer informatie, dan helpen wij u graag met een advies op maat. Neem gerust contact met ons op via servicenummer 088 - 527 2 437 of mail: verkoop@karcherprof.nl

KärcherProf levert duurzame, innovatieve èn milieuvriendelijke oplossingen voor elke reinigingstaak in elke bedrijfstak. Gemakkelijk te bestellen in onze webshop www.karcherprof.nl

KärcherProf: ✓Betrouwbaar ✓Uitstekende service ✓Official Kärcher Professional dealer